Brněnský Valhalla Cup 2023 nám popsala jedna z kobřích nadějí Natálie Nyklová, která spolu s dalšími Kobrami přijela podpořit své spoluhráčky z tribun.

Holky sezónu zakončily skvělým 5. místem Vallhalla Cupu v Brně. Za turnaj odehrály celkem 5 zápasů. V prvním nastoupily proti soupeřkám z Osvětimi. Jednalo se o první zápas pro oba týmy, kdy předtím ani jeden tým neměl možnost rozbruslení a je tak jasné, že to bylo poznat. Zápas to byl však vyrovnaný, skóre jsme otevíraly my, ale nakonec nás Osvětim porazila 2:1.

Úvodní buly Osvětim vs Kobra.
Foto: Zuzana Jarolímková

Do druhého zápasu, proti Košicím, se holky kously a sehrály kvalitní zápas, mohly jsme vidět různé kombinace a mnoho střel z naší strany, výhra tedy byla jasná. Třetí zápas sehraný s Blanskem se naopak nevydařil, nad Kobrami dominovaly rytířky a utkání tak skončilo 0:6.

Kobry na tribunách fandí spoluhráčkám.
Foto: Zuzana Jarolímková

Poslední utkání v základní skupině se nám zase vydařilo. Holky už měly v nohách hodně, ale nic nevzdaly a vybojovaly si tak výhru 4:1. Nejdůležitějším zápasem o umístění na již zmiňované páté místo, jsme se střetly s domácím Brnem.

Gól do prázdné brány v utkání s domácím Brnem.
Foto: Zuzana Jarolímková

Můžeme říci, že v tomto utkání šlo i o boj měst. Byl to jeden z nejkvalitnějších zápasů holek, kde nevypustily ani vteřinu a hrály jako tým. Obsahovalo to vše, co by měl hokej mít. Drama, napětí a radost. Praha však zápas ovládla výhrou 4:2, kdy poslední gól byl do prázdné brány. Celkový turnaj tým posunul a dal motivaci do nové sezóny.

Natálie Nyklová