Svou cestu na Kobru a letošní soustředění nám v článku popsala nová kobří posila Maya Masadilová.

„Můj kobří příběh se začal psát relativně nedávno. Přibližně před měsícem jsem přijela na Kobru poprvé, pomoct na brigádu – úklid ledové plochy a okolo ní. Jak jsem se později dozvěděla, není to úplně typický začátek hokejové kariéry našich nováčků. Já to však brala jako super způsob, jak se zbavit počáteční nervozity a možnost seznámit se s ostříleným jádrem týmu. Sešlo se nás pár, ale práce nám šla rychle od ruky, a tak nám zbylo trochu času společně posedět.

Ve druhé polovině měsíce nás čekalo pětidenní soustředění. Před ním jsem stihla ještě pár tréninků, kde jsem zjistila, že nejsem zas tak dobrý bruslař, jak jsem si dosud myslela a že tenhle sport bude vyžadovat mnohem více úsilí než jakýkoliv jiný, který jsem dělala dřív. Někoho by to možná odradilo, ale to naštěstí není můj případ. 

Foto: Magdalena Masadilová

A tak jsem se vydala vstříc dobrodružství. Letošní soustředění se konalo na Kobře a sešlo se nás opravdu hodně. Program byl nabitý – dva ledy denně a před každým nezbytné protažení a suchá příprava. Ta byla každý den trochu jiná, ať už se jednalo o běh, posilovnu nebo překvapení, které si pro nás připravila Anna Zemánková, v podobě orientačního běhu, ze kterého jsme byly všechny nadšené. Poslední den soustředění nás čekal zápas smíšených týmů, složených z nových i zkušených hráček. Kvůli zranění jsem se ho bohužel nemohla zúčastnit, a tak jsem se alespoň zhostila role týmového fotografa.

Myslím, že můžu mluvit za všechny nováčky, když řeknu, že jsme si hodně odnesli, ale hlavně, že jsme si to užili a těším se, co nám přinesou další dny.“

Maya #77

Foto: Barbora Hartmanová